Dulce Bellum Inexpertis

“Bizim yolumuzu çizen; içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk Milleti ve bir de milletler tarihinin binbir facia ve ızdırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız neticelerdir." M.Kemal Atatürk

Yazım İlkeleri

1. Burada herhangi bir görüş ve ideoloji desteklenmez. Her görüş muhteremdir. Ancak önceliğimiz güvenlik konuları.

2. Yazılarınızın bir kıymeti ve orjinalitesi olmalı. Herhangi bir yerden alınmış, intihal yazılar istemiyoruz.

3. Uzmanlığınızı yansıtın. Tecrübelerinizi aktarın, çok ihtiyaç var.

4. Verilebilecek her yerde kaynak verin, linkleri metnin içerisine ithal edin.

5. Yazılarınızda konusu gerçekten suç oluşturabilecek konulardan kaçının. Evrensel hukukta yeri olmayan falan makama hakaret gibi saçma konular değil, fikir özgürlüğü kapsamındaki suçlar değil. Amerika’da Avrupa’da yazsan suç olur diyorsanız yazmayın.

6. Açık ve güzel bir dil kullanın. Yazılarınızın bir tezi olsun ve bu tezi açıklayarak gidin. 2500 kelimeyi aşmamaya çalışın. Yazdıklarınızı kendiniz bir kaç kere okuyun ve düzeltin, zira “edit” etmek gerçekten çok zaman alıyor.

7.Mantık örgüsü sağlam olsun, “fallacy” yani “safsata”dan kaçının. (Biliyorum, Türk matbuatının olmazsa olmazıdır safsata ama, biz farklıyız) Burada güzel bir özet var, çalışın. Benim en sevdiğim şudur: post hoc, ergo propter hoc.!  Yani, bir şey başka bir şeyden sonra oldu, dolayısıyla o onun sebebidir. “Zamanlama manidar” safsatası…” Rus elçisi tam da anlaşma sonrası vuruldu, dolayısıyla kesinlikle bunu istemeyen güçler yaptı” gibi.

8. Görsellerle destekleyin mümkün oldukça.

9. Kendinizi Türkçe ile kısıtlamayın, her dilde yazabilirsiniz. Özellikle İngilizce yazılar makbuldür.

10. sempersecuritas@protonmail.ch adresine gönderin.

11. Bu siteye gönderdiğiniz yazıların yayın hakkı, belluminexpertis’e aittir. Diğer platformlar ancak kaynak göstererek kullanabilir. Dolayısıyla, başka bir yerde yayımlanmış yazılarınızı bize göndermeyin. Aynı şekilde, bizde yayımlanan yazıları da başka yerlere vermeyin. Eğer yazınızı bize gönderdikten sonra başka bir sitede yayımlamaya karar verir iseniz derhal bize bildirin, editörümüz tarafından havuzdan çıkarılsın.

12. Eğer güvenlik profesyoneli iseniz, yazdığınız yazılarda farklılığınızı yansıtın. Şunu demek istiyoruz: Açık kaynak bilgilerinden veya akademik yayınlardan bir analizi belli altyapıya sahip herkes yapabilir. Ancak siz eğer özellikle asker, polis veya istihbarat geçmişine sahip iseniz, aldığınız eğitim ve mesleki tecrübenizi yansıtın. Okur profilimizin belli bir seviyenin üzerinde olması hedefimiz, mesleki jargonu mümkün olduğu kadar evrensel standartlara indirmek kaydıyla askeri harekatın değerlendirmesi benzeri yazılar çok makbuldür.